Kau ratu hatiku 1

Hmm lagi-lagi mamat ni! Macam tak der orang lain aku nak tengok pepagi kat pejabat ni. Bentak hati Emy dengan geram. Pagi itu dia awal lagi. Kalau tak kerana keretanya rosak takkan dia mahu menumpang abangnya ke pejabat pagi itu. Abang Is memang suka keluar awal ke pejabat. Dia tak mahu tersangkut dalam kesesakan lalu lintas. Itulah kata abangnya setiap kali dia bertanya kepada Abang Is. Aiks awalnya awak dah tercongok kat ofis nie Emy Amir seakan-akan menyindirnya. Memang sebelum nie selalu sampai ofis bila dah nak dekat waktu ofis mula bekerja. Memang dia malas masuk awal. Alasannya tak mahu tengok mula mamat sewel tu. KenapaSalah ke kalau saya datang awalMenyusahkan Encik Amir ke Emy mencebik. Sejak hari pertama lagi dia tak suka dengan Amir. Pengurus bahagian kejuruteraan di pejabat mereka. Dia menjadi jelek sejak hari pertama melihat Amir. Hari pertama lagi dia dah di sindir. Baju yang dipakai tak sesuai ke tapak projek la Warna garang sangat laa bosan! Apa saja yang dipakainya akan di komen oleh Encik Amir dengan cara menyindirTak salah Cuma rasa pelik je! Yer laa ada orang tu saja suka datang on time jer. Mana nak datang awal. Terasa macam mimpi lak!Amir tersenyum sorang-sorang. Isk cute gak dia senyum! Haa kalau dah mamat sewel senyum cam ner pun aku takkan cair punyer laa! Dah laa… pi main jauh-jauh! Saya banyak keje nie.Alaa macam la orang lain tak keje ujar Amir sambil berlalu dari meja Emy. Aaa aah lega aku dia dah pegi! Bolehlah aku buat keje dengan aman sikit LalalalaEmy Emy memandang ke arah suara itu. Dia lagiHmm ada apa lagi Encik Amir Saya nak ingatkan awak jer… hari ni ada meeting jam 10 pagi ni. Jangan lupaAmir terus berlalu tanpa sempat menoleh Emy lagi. MeetingYaa Allah! Nasib baik mamat sewel ni ingatkan aku. Kalau tak sure aku dah pergi tengok tapak projek kat Bangi. TQ Amir!
Emy jom gi lunch!Zarina tiba-tiba jer tersembul didepan meja Emy. LunchDah pukul berapa sekarang ni Laa… dah pukul 1 laaa kau ni buat keje tak tengok jam dah ke ujar Zarina seraya membetulkan make-up di wajahnya. Alaa Zarina kalau orang tak nak makan jangan di ajak,tiba-tiba jer satu suara yang tak diingini menyampuk dari belakang. Dan Emy kenal dengan suara itu. Suara mamat sewel tu! Jom laa Encik Amir makan dengan kami sekali. Lebih ramai lebih meriah sikit. Betul tak Emy Zarina seperti memerangkap Amir dan Emy. Emy mencebik. Tak pe la Rina. Kalau kau nak makan. Kau ajak jer Encik Amir kita ni makan. Dia tentu dah kebulur gila tu,Amir memandang Emy. Amir tersengih. Jom la Rina. Orang sombong… mana nak makan dengan kita ni,Zarina menjungkitkan bahu dan seraya mencapai tas tangannya di meja dan berlalu. Emy kau tak nak pesan apa-apa ke Zarina menjerit di balik daun pintu. Kau belikan aku Mc Chicken set je le. Large ek!Zarina mengenyitkan mata dan terus berlalu. Aaaaah semua dah tak der. Lega. Boleh laa lepak sesuka hati kat sini. Emy lantas membuka senarai fail dalam komputernya. Mencari lagu yang sesuai untuk santapan telinganya di waktu rehat. Pasang MP3 laaa best sikit!
Turn it inside out so I can see The part of you that s drifting over me And when I wake you re never there But when wake you re everywhere You re everywhere
Just tell me how I got this far Just tell me why you re here and who you are Cause every time I look You re never there And every time I sleep You re always there
Cause you re everywhere to me And when I close my eyes it s you I see You re everything I know That makes me believe I m not alone I m not alone .
I recognize the way you make me feel It s hard to think that You might not be real I sense it now, the water s getting deep I try to wash the pain away from me Away from me
Cause you re everywhere to me And when I close my eyes it s you I see You re everything I know That makes me believe I m not alone I m not alone .
Of course you re not alone my dear Emy seakan mahu melompat dari kerusi yang didudukinya. Emy terdiam bila melihat wajah yang tidak disukainya. Amir!!! Kenapa berhenti menyanyiSambung laaa biar banjir dek hujan satu ofis ni kerana suara awak yang tak best tu ,Amir tergelak-gelak melihat muka Emy yang masam mencuka. Apa Encik Amir buat kat siniKan ke Encik Amir pergi makan dengan mereka Emy kehairanan melihat Amir kembali lebih dari awal dari Zarina dan rakan-rakan yang lain. Ini bermakna hanya mereka sahaja yang ada di ofis ketika itu. Nah!Kasarnya! Amir meletakkan seplastik Mc Donald di atas meja Emy. Emy tersentak. Aikss bukan ke aku pesan dengan Zarina keSaya tak pesan dengan Encik Amir pun!ujar Emy selamber. Alaa Rina suruh saya bawak balik. Lagipun saya tak pergi makan la. Terlanjur saya balik ofis. Rina kirim la suruh saya bawa bagi kat awak Dia takut awak kebuluran ujar Amir selamber. Dia terus berlalu kembali ke biliknya. Emy tercengang melihat Amir berlalu begitu sahaja. Dia baru hendak marah, tapi dibatalkan saja niat itu. Sememangnya dia lapar. Kalau bukan kerana Amir keluar sekali dengan Zarina, sudah tentu tadi Emy keluar bersama Zarina. Tanpa di sedarinya dalam hati dia mengucapkan terima kasih kepada Amir. Baik juga dia dengan aku. Alamak aku belum solat Zohor lagi. Emy terus bangun dan berlalu ke surau. Amir memandang Emy melalui cermin di dalam ofisnya. Dia hanya menggelengkan kepala saja. Amir kembali menyambung tugasannya yang tergendala sebentar tadi.

3 Respons

  1. apesal dialog dalam novel ni takde pembuka & penutup kata?susah nak menyelami dan memahami jalan cerita novel ni. Macam menyanyi tanpa irama.

  2. apasal font keci sangat susah la nak baca…macam semut je…huhuhuhu…

  3. mcm best tp tak blh baca font kecik sgt..takde perenggan pulak..tak boleh arrange balik ke?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: